Rada Nadzorcza Spółdzielni Mieszkaniowej w Augustowie
ogłasza konkurs na stanowisko Prezesa Zarządu
Spółdzielni Mieszkaniowej w Augustowie

I. Do konkursu może przystąpić osoba spełniająca następujące wymagania:

1. posiadająca wykształcenie wyższe techniczne lub ekonomiczne lub prawnicze,
  2. posiadanie uprawnień budowlanych, zarządcy nieruchomości lub innych związanych z działalnością Spółdzielni będzie dodatkowym atutem,
  3. co najmniej 10 letni staż pracy, w tym 5 lat na stanowisku kierowniczym,
  4. będąca członkiem Spółdzielni Mieszkaniowej w Augustowie, a w przypadku braku kandydatów spełniających warunki konkursu i będących członkami Spółdzielni, dopuszcza się możliwość wyboru Prezesa Zarządu Spółdzielni spoza członków Spółdzielni,
  5. posiadająca pełną zdolność do czynności prawnych,
  6. posiadająca znajomość zasad zarządzania nieruchomościami,
  7. znajomość prawa spółdzielczego oraz zasad funkcjonowania spółdzielni mieszkaniowych,
  8. brak przeciwwskazań zdrowotnych do wykonywania pracy na stanowisku kierowniczym,
  9. korzystająca z pełni praw publicznych,
  10. odpowiedzialność, komunikatywność, dyspozycyjność.

II. Oferty osób przystępujących do konkursu powinny zawierać:

1. uzasadnienie przystąpienia do konkursu,
  2. CV z opisem przebiegu pracy zawodowej i zdjęciem,
  3. uwierzytelnione kserokopie dokumentów i świadectw potwierdzających wykształcenie kandydata,
  4. uwierzytelnione kserokopie świadectw pracy i innych dokumentów potwierdzających wymagany staż pracy oraz doświadczenie zawodowe kandydata,
  5. zaświadczenie lekarskie stwierdzające, że stan zdrowia kandydata pozwala na zatrudnienie na stanowisku Prezesa Zarządu Spółdzielni,
  6. pisemną koncepcję pracy na stanowisku Prezesa Zarządu Spółdzielni,
  7. zaświadczenie o niekaralności,
  8. oświadczenie o:
    1. posiadaniu pełnej zdolności do czynności prawnych,
    2. nie podleganiu określonym w przepisach prawa ograniczeniom lub zakazom zajmowania stanowiska kierowniczego,
    3. nie prowadzeniu działalności konkurencyjnej wobec Spółdzielni Mieszkaniowej,
  9. wyrażenie zgody na przetwarzanie swoich danych osobowych, zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) – zwanych RODO dla celów postępowania konkursowego.

III. Oferty wraz z wyżej wymienionymi dokumentami w zamkniętej kopercie z napisem „Konkurs na stanowisko Prezesa Zarządu Spółdzielni – nie otwierać” – z podaniem adresu zwrotnego należy składać w sekretariacie Spółdzielni Mieszkaniowej w Augustowie przy ul. Hożej 4 do dnia 15.03.2024 roku do godz. 1500. W przypadku wysłania oferty pocztą decyduje data doręczenia oferty do siedziby Spółdzielni.

O terminie i miejscu przeprowadzenia dalszego postępowania konkursowego kandydaci zostaną powiadomieni indywidualnie.